Първоначално публикувано от trouble
Известие
Collapse
No announcement yet.
норално ли е да глъхне като е студена ?
Collapse
X
-
Дебитомера е с 4 извода и датчика е извън него, това е при по-старата система на Bosch - Motronic 2.10.4. Мисля, че при Motronic 1.5.5 дебитомера e с 5 извода и датчика е в него. За сега все още си мисля, че проблема ми не е в дебитомера. Естествено диагностиката не показва проблем в него, а и заглъхването на двигателя е само за няколко минутки, после всичко е ОК.
Comment
-
Моята Alfa 145 1.3 BOXER, ми прави същия проблем. На студено сутрин, при запалване губи обороти и гасне. Така на 2-3 пъти. После 2-3 мин. я оставям да загрее и при тръгване глъхне. Всичко се оправя на 2-3 км. Но смятам че това не е нормално. Понеже съм от по малък град, и тук в сервизите разбират само от немски коли, не можаха да ми оправят колата. Смених първо температурния датчик, проблема остана, после смених и мотора за празния ход (при което стария беше много опушен и бях почти сигурен че съм решил проблема) но на другата сутрин същата работа. Разликата беше, че преди след запалване гаснееше почти веднага, а сега малко по късно, но може би това е заради малко по високите температури сутрин през тия дни. Някой ако има решение още какво да сменям, моля да каже, ще сменям докато се оправи.
Comment
Comment